Отличиха първенците на випуск 2017

На тържествена церемония по случай  24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост на откритата сцена на площад „Кристал“ в Шумен днес кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев връчиха наградите на първенците от випуск 2017. Тринадесет абитуриенти от шуменските училища получиха медал с лента в цветовете на знамето на града и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение.

Любомир Христов поздрави отличените зрелостници. „Скъпи момчета и момичета, този ден е много специален за вас. Виждам вълнението и радостта от постигнатите резултати. Виждам и нетърпението да поемете по своя път напред. Много от вас ще продължат образованието си далече оттук. Но вярвам, че  всеки от вас ще запази дълбоко в себе си днешния ден. Вярвайте в себе си, борете се с трудностите. И ще успеете. На добър час”. Кметът честити празника на всички шуменци и поздрави родителите и учителите за постигнатите успехи на техните деца.

Медали за високи постижения бяха връчени на Георги Атанасов, СУ „Сава Доброплодни“, Стефани Стефанова, СУ „Панайот Волов”, Рукие-Айше Егели, Профилирана Природоматематическа гимназия “Нанчо Попович”, Реджеб Хасанов, Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт “Хр. Ботев”, Елиз Басри, СУ „Васил Левски“.

Сред отличените зрелостници са още Мерай Милкова, Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров“, Николай Николов, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия, Даниела Йорданова, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Никола Вапцаров“,  Фетие Рагуб, СУ „Трайко Симеонов”, Едиз Хасанов, Профисионална гимназия по икономика, Мирослава Драмбозова, СУ “Йоан Екзарх Български”, Севдалина Димитрова, Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, Неждет Исмаилов, Духовно училище „Нювваб”.

От името на отличените приветствие поднесе Стефани Стефанова от СУ „Панайот Волов“. Тя се обърна с думи на признателност към своите учители. „На този светъл български празник ние почитаме и прославяме нашите учители. За това от името на всички ни искам да ви благодаря за знанията и уменията, които ни дарихте; за усилието и търпението, които проявихте към нас и за обичта и подкрепата, с която ни обгрижвахте“.